Yiouvetsi

Dit is een heerlijke Griekse stoofschotel met pasta, lekker met  Joriátiki (een Griekse salade )

 

Yiouvetsi
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Yiouvetsi
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijdt het vlees in blokjes en braadt het snel rondom aan in een braadpan samen met de gesmolten boter en olijfolie tot het bruin is. Voeg er de gesnipperde ui en knoflook bij en bak deze mee tot de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes, suiker, kaneelstokje, tijm, oregano en laurierblaadjes toe. Voeg wijn toe zodat alles net onder staat. Laat nu alles 2 uur stoven op een zacht pitje onder af en toe roeren zodat het vlees goed gaar is
  2. Verwarm de oven voor op 180C, Doe de pasta in een ovenschaal. Voeg de inhoud van de pan toe en roer goed om. Schenk er evenveel water bij als er kritharaki in de schaal zit en laat circa 40 minuten garen in de oven. Zo nodig af en toe wat water toevoegen als het te droog wordt. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en laat die in 5-10 minuten garen onder een matige gril
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.