Rizogalo

Griekse rijstpudding

Rizogalo
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Rizogalo
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Ingrediƫnten
Porties: personen
Instructies
  1. Smelt de boter in een grote pan op matig hoog vuur. Voeg de melk en snuifje zout en breng aan de kook. Voeg de rijst en citroen schil en kook ongeveer 25 minuten vaak roeren om te voorkomen dat rijst aanbakt aan de bodem van de pan. Zorg dat de rijst zacht is maar niet papperig. Wanneer de rijst gekookt is, verwijdert u de citroenschil en roer de suiker er door. Doe een kop warme melk voorzichtig toevoegen aan de geklutste eieren om ze te temperen maar blijf roeren om verhinderen dat ze stremmen. Zet de warmtebron wat lager en doe het ei-melk mengsel in de pan, onder voortdurend roeren. Het mag zachtjes koken totdat het mengsel begint in te dikken. Haal de pan van het vuur, roer het vanille-extract erdoor en laat het afkoelen. Serveren, Bestrooi de porties met kaneel. U kunt het best genieten van dit recept bij kamertemperatuur of gekoeld.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.