Foe Yong Hai met kip
Ingrediƫnten
Porties: personen
Instructies
- Maak de ui schoon en maal deze met de knoflook fijn of hak ze heel fijn.
saus voor de foe yong hai
- Bak het fijngehakte mengsel vn knoflook en ui een paar minuten in een steelpannetje Pureer ondertussen de gepelde tomaten en voeg ze bij het ui knoflook mengsel. Voeg na 1 minuut, azijn, tomatenketchup en water toe. Zeef het mengsel nadat het heeft gekookt. Verwarm de gezeefde saus en voeg de suiker toe. Voeg tenslotte de sesamolie toe en wat maizena om de saus te binden
foe yong hai
- Snij wortel, selderij, prei heel fijn en pers het teentje knoflook Snij de kipfilet in dunne plakjes. Dit gaat het best als de kip even is opgestijfd in de diepvries Klop de eieren los en meng met zout, suiker en peper Voeg alle groenten en kip toe en vermeng dit met het ei. Verhit olie in een brede koekenpan en voeg het ei/groentemengsel toe Als de foe yong hai stevig en goudbruin gebakken is, draai je hem om. b.v. door hem in een andere pan om te kiepen. Bak tot ook deze kant goudbruin is. Giet vervolgens de warme saus over de foe yong hai
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe