Bibimbap Heerlijk kleurrijk Koreaans gerecht

Als de smaak goed moet wezen en het oog wil ook wat, is dit een verrukkelijk gerecht om te maken !

Bimbibap
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Bimbibap
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet water op om de rijst te koken. Meng de hoisin saus met de sambal en bewaar even in de koelkast. Verhit sesamolie in een wok en bak het gehakt en de speklapjes hierin aan. Meng de bruine suiker, de sojasaus, knoflook, chili vlokken en de gember. Voeg de saus toe aan het vlees zodra het gehakt aan de buitenkant gaar begint te worden. Laat het nu op middelhoog vuur inkoken. Snijd ondertussen alle groente. Bak de kastanjechampignons even kort in een wok met heel klein scheutje sojasaus. Haal de kastanjechampignons uit de wok, zet opzij en bak de spinazie in dezelfde wok in een scheutje sesamolie totdat het gaat slinken. Haal uit de wok. Bak in pan de eitjes,in wat sesamolie doe dit op middelhoog tot zacht vuur en laat de dooier heel. Giet de rijst af en verdeel over een grote schaal. Maak er een bolletje van. Leg de gebakken eieren bovenop en verdeel het vlees en de groentes eromheen zodat het een mooi kleurrijk geheel kan worden. Doe op tafel de hoisin saus / sambamengsel erbij en..... GENIET zowel van de kleur, smaak en de naam.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.