Babi Pangang

Heerlijk met witte rijst en atjar tjampoer

Babi Pangang
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 2 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 2 uur
Babi Pangang
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 2 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 2 uur
Ingrediënten
Saus
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het water in een niet te grote pan, voeg alle smaakmakers toe, roer even en leg de schouderkarbonades in het water. Zorg dat ze net onder water staan. Breng aan de kook en laat de karbonades 45 min zachtjes doorkoken. Keer de karbonades halverwege de kooktijd een keer om en controleer of er nog voldoende kookvocht in de pan zit. De karbonades moeten nog net onder staan, voeg zonodig iets water toe. Zet als de kooktijd om is het gas uit. Laat de karbonades met de deksel op de pan, in het kookvocht afkoelen. Haal de karbonades uit het kookvocht. Bewaar het kookvocht voor de saus. Dep de karbonades heel goed droog met keukenpapier. Snijd de botten uit de karbonades. Doe olie in een wok en laat heel heet worden. Doe het vlees in de wok en frituur 2 - 4 minuten tot het bruin en krokant is. Snijd de gefrituurde karbonades in reepjes. Doe het kookvocht met de tomatenpuree, fijngesneden verse gember, sambal en suiker in een steelpannetje, breng het aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de azijn en gembersiroop toe en verwijder de gember. Meng de maïzena met wat water en voeg dit toe. Laat dit nog een paar minuten trekken en giet de saus over de in reepjes gesneden karbonades.
  2. Doe het kookvocht met de tomatenpuree, fijngesneden verse gember, sambal en suiker in een steelpannetje, breng het aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de azijn en gembersiroop toe en verwijder de gember. Meng de maïzena met wat water en voeg dit toe. Laat dit nog een paar minuten trekken en giet de saus over de in reepjes gesneden karbonades.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.